Костајница је од 02. до 05. јуна 2023. године разноврсним програмом обиљежила своју Крсну славу.

Програм обиљежавања почео је у петак 02. јуна када су одигране дјечија позоришна „Змај, Дама и остала банда“ и претпремијера представе „Огледала“ у извођењу глумаца драмског студија Јавне установе Народна библиотека „Бранко Радичевић“ Дервента.

У суботу, 03. јуна у организацији Фудбалског клуба „Партизан“ Костајница одржан је Турнир у малом фудбалу. Побједник Духовског турнура је екипа „Мелифера“ из Новог Града. Друго мјесто освојила је екипа „Кафе бар Галија“, а треће екипа Фудбалског клуба „Партизан“ из Костајнице

У недјељу 04. јуна одржане су „Духовске веселе игре“ у организацији Културно-умјетничког друштва „Поткозарје“ Костајница које су окупиле културно-умјетничка друштва из Хрватске Костајнице, Приједора, Новог Града, Добрљина, Кнежице и Рудица. Исте вечери одржан је и концерт Амадеус бенда.

Туристичка организација општине Костајница је у недјељу у градском парку поставила промотивни штанд у склопу којег су поред промотивног материјала били изложени и домаћи производи и сувенири шест произвођача са подручја општине Костајница, а био је уређен и посебан кутак за самостално фотографисање посјетилаца.

Обиљежавање Духова завршено је служењем помена и полагањем вијенаца на спомен обиљежја борцима погинулим у Одбрамбено-отаџбинском рату и НОР-у. Помен је служио парох костајнички Петар Макарић, уз саслужење свештенства.

Као и сваке године у цинтору Храма Свете Тројице били су постављени рингишпили и остали забавни садржаји за дјецу.