Манифестација „Дани зиме на Козари“ ове године одржана је 28. и 29. јануара на Мраковици. Туристичка организација општине Костајница је и ове године узела учешће са екипом која је представљала општину Костајница у спортском такмичењу градова у забавним играма, а за све грађане Костајнице који су жељели присуствовати манифестацији био је организован бесплатан превоз на манифестацију.

„Дани зиме на Козари” 2023 почели су у суботу 28. јануара зимским планинарским маршем у организацији Клуба екстремних спортова „Албатрос” из Приједора и Ски купом у организацији Планинарско-скијашког друштва “Љубијски рудар” у којем су учествовали ученици основних и средњих школа. У надметању на скијашкој стази учествовала су 52 скијаша.

У недјељу, 29. јанура одржано је спортско такмичење градова у шест забавних спортских дисциплина на којем је учествовало 8 екипа из Приједора, Градишке, Козарске Дубице, Новог Града, Лакташа, Оштре Луке, Костајнице и Брода. Побједник овог такмичења је екипа Козарске Дубице.

Одржано је и гастро такмичење на којем су учествовале 24 екипе које су се такмичиле у три категорије: туристичко-угоститељске школе Републике Српске, ловачка удружења и извиђачки одреди и планинарска друштва.

У културно-умјетничком дијелу програма наступили су етно група Удружење жена „Јабука“ из Козарске Дубице, мушке и женске пјевачке групе Културно-умјетничког друштва “Уна” из Новог Града, поп-рок група „Бећари“  и DJ Владимир Зорић.

Организатори манифестације „Дани зиме на Козари“ су град Приједор, Туристичка организација града Приједора и Национални парк „Козара“, а суорганизатори Туристичка организација општине Козарска Дубице, Туристичка организација општине Градишка, Туристичка организација општине Нови Град и Туристичка организација општине Костајница.

Fotografije: Biljana Šipka