У Костајници ће се поводом обиљежавања 70. годишњице Фудбалског клуба „Партизан” у периоду од 29. јула до 19. августа одржати низ спортских догађаја.

Обиљежавање 70. годишњице Фудбалског клуба „Партизан“ Костајница почело је 29. јула када је одржан “Партизан куп” на којем су поред домаћина учествовали фудбалски клубови „Борац” из Козарске Дубице и „Пламен” из Водичева”. Побједник купа је „Пламен“ из Водичева. Друго мјесто заузео је „Партизан“ из Костајнице, а треће „Борац“ из Козарске Дубице.

У недјељу,  30. јула почео је турнир у малом фудбалу „Љетна лига 2023“  на којем учествује 15 екипа.

У оквиру обиљежавања јубилеја у суботу,  05. августа одржаће се пријатељска утакмица сениорског тима „Партизан“ против дијаспоре, односно играча који су некада играли у Партизану.

Централни спортски догађај је у суботу, 12. августа са почетком у 18:00 часова када ће се одржати ревијална утакмица између ветерана Фудбалског клуба „Партизан“ из Београда и  комбинованог састава ветерана и активних фудбалера костајничког Партизана

У суботу, 19. августа одржаће се утакмица између репрезентација Костајнице и Новог Града, и то комбиновани састави активних фудбалера и ветерана.

Обиљежавање 70. година постојања фудбалског клуба „Партизан“ биће завршено одржавањем Свечане сједнице скупштине клуба на којој ће бити додјељена признања и награде заслужним играчима, спортским радницима и члановима управе који су дали свој допринос постанку, раду и опстанку клуба.