Програм обиљежавања Крсне славе општине Костајница и Храма Свете Тројице „Силазак Светог Духа на Апостоле -Духови“  почиње у петак 02. јуна, у 18:00 часова одржавањем позоришне представе за дјецу „Змај, дама и остала банда“. У 20:00 часова  предвиђена је позоришна представа „Огледала“. Обје представе извешће  Драмски студио Јавне установе Народна библиотека “Бранко Радичевић” Дервента.

У суботу, 03. јуна од 18:00 часова на игралишту код Основне школе „Петар Мећава“ одржаће се Турнир у малом фудбалу. Пријаве екипа могуће су до 17:00 часова.

У недјељу, 04. јуна са почетком у 18:00 часова на игралишту код Основне школе „Петар Мећава“ одржаће се наступ културно-умјетничких друштава „Духовске веселе игре“, а у 21:30 часова, у центру града  одржаће се концерт Амадеус бенда.

У понедјељак, 05. јуна у 10:00 часова биће служена Света литургија у Храму Свете Тројице, а у 12:00 часова помен и полагање вијенаца на споменике борцима Одбрамбено-отаџбинског рата и НОР-а у градском парку. Програм обиљежавања „Духова“ завршиће одржавањем финала Турнира у малом фудбалу на игралишту код  Основне школе „Петар Мећава“ са почетком у 18.00 часова.

Поводом обиљежавања „Духова“ Туристичка организација општине Костајница ће у недјељу 04. јуна  у градском парку поставити промотивни штанд у склопу којег ће поред промотивног материјала бити изложени домаћи производи и сувенири локалних произвођача са подручја општине Костајница. Своје производе и радове представиће шест излагача са подручја општине Костајница. У склопу штанда биће  креиран и посебан кутак за самостално фотографисање осмишљен за ову прилику.