Влада Републике Српске донијела је на сједници која је одржана 09. јуна Уредбу о начину и поступку додјеле туристичких ваучера, којом се утврђује начин и поступак додјеле финансијских средстава Компензационог фонда Републике Српске грађанима Републике Српске за субвенционисано коришћење угоститељских услуга у угоститељским објектима.

И ове године, као и претходне вриједност туристичког ваучера износи 100,00 КМ, а  моћи ће се користити једном у периоду од 01. јула до 30. октобра 2022. године за плаћање услуге смјештаја (ноћење са доручком), без обзира на вриједност извршене услуге смјештаја.

Корисник ваучера је сваки пунољетни грађанин Републике Српске, као и грађанин са пребивалиштем у Брчко Дистрикту који посједује држављанство Републике Српске, без обзира на висину личних примања, који испуњава услове из уредбе за додјелу ваучера, а ваучер је могуће искористити искључиво ван мјеста пребивалишта корисника ваучера. Ваучер може користити само лице на чије име ваучер гласи и са истим се може плаћати само услуга смјештаја која укључује ноћење са доручком.

Један корисник може искористити туристички ваучер за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од два ноћења заредом, док два корисника могу искористити туристичке ваучере за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од три ноћења заредом. Ваучер се може искористити за плаћање трошкова у минималном трајању од четири ноћења заредом у више угоститељских објеката за смјештај у корист три корисника ваучера ако се туристички аранжман реализује посредством туристичке агенције.