Проглашењем побједника и додјелом награда, диплома и захвалница у Костајници је завршена акција „Бирамо најуређеније двориште и балкон“ 2024 која је трајала од 03.06.2024. године до 21.06.2024. године. На Јавни конкурс  пријавила су се  4 дворишта и 3 балкона.

Према одлуци Комисије за избор најљепше уређеног дворишта и балкона прву награду за најљепше уређено двориште освојио је Александар Зец из Петриње, другу награду освојила је Росанда Стијак из Петриње, а трећу Јована и  Сара Алексић из Петриње. Награду за најљепше уређен балкон освојила је Жељка Дрљић из Костајнице.

Организатор акције „Бирамо најуређеније двориште и балкон“ 2024 је Јавна установа „Туристичка организација општине Костајница“, а покровитељ Општина Костајница. Ове године избор најуређенијег дворишта и балкона одржан је  15. годину заредом. Акција је први пут одржана 2009. године, а циљ акције је да се подигне свијест о значају очувања и уређења животне средине, те да се подстакну грађани општине Костајница да уређују своја дворишта и балконе и тиме допринесу љепшем изгледу Костајнице.