У недјељу 16. октобра проглашењем побједника такмичења у припремању паприкаша „Котлић Кестенијаде“ завршена је 24. туристичко-културно-привредна манифестација „Кестенијада“. Према оцјени жирија прво мјесто је освојила екипа Одред извиђача „Моштаница“, друго мјесто Зекина екипа из Костајнице, а треће мјесто екипа Пољавнице из Новог Града.  На овогодишње такмичење пријавиле су се 52   екипе и то из Костајнице, Новог Града, Козарске Дубице, Приједора, Градишке и Хрватске. У склопу такмичења био је организован и избор најуређенијег стола, a награду за најуређенији стол освојила је екипа „Корт“ из Костајнице. У недјељу је одржана и продајна изложба воћа, сувенира и меда и презентација традиционалних јела костајничког краја, а у музичком програму наступио је оркестар „Несаница“.

Манифестација „Кестенијада“ је почела у петак 14.октобра отварањем Етно изложбе женских ручних радова на којој је своје радове изложило 15 излагачица и отварањем изложбе ликовних радова ученика Основне школе „Петар Мећава“. Исте вечери  одржано је књижевно-сценско вече студената Филолошког факултета Бања Лука и ученика Средњошколског центра Костајница, те позоришна представа „Милка и Неђо“.

У суботу 15. октобра одржан је традиционални дефиле и програм ученика Основне школе „Петар Мећава и полазника Јавне установе Дјечији клуб „Кестенко“, те су изабрани Принц и Принцеза Кестенијаде. У склопу „Дана фолклора“, поред домаћина Културно-умјетничког друштва „Поткозарје“ Костајница, наступили су Културно-умјетничко друштво „Кнешпоље“ из Кнежице, СКД „Просвјета“  из Хрватске Костајнице и Културно-умјетничко друштво „Уна“ из Козарске Дубице. Љубитељи ојкаче имали су прилику уживати у „Вечери ојкаче“ које је одржано исте вечери.

И ове године мирис печеног кестена се ширио улицама Костајнице захваљујући вриједним печењарима који су пекли кестен за дегустацију.