У недјељу 16. октобра проглашењем побједника такмичења у припремању паприкаша „Котлић Кестенијаде“ завршена је 25. туристичко-културно-привредна манифестација „Кестенијада“. Према оцјени жирија прво мјесто је освојила екипа Мото клуб „Парадисо“ из Врбаса, друго мјесто Kayak из Костајнице, а треће мјесто екипа New Sanatron из Новог Града.  На овогодишње такмичење пријавилo се 56 екипa и то из Костајнице, Новог Града, Козарске Дубице, Приједора и Хрватске. У склопу такмичења био је организован и избор најуређенијег стола, a награду за најуређенији стол освојила је екипа „Гоцина група“ из Костајнице. У недјељу је одржана и продајна изложба воћа, сувенира и меда и презентација традиционалних јела костајничког краја, а у музичком програму наступио је оркестар „Несаница“. Гости Кестенијаде биле су и чланице ансамбла „Лира“ из Бања Луке које су се публици представиле са неколико пјесама.

Манифестација „Кестенијада“ је почела у петак 13.октобра отварањем Етно изложбе женских ручних радова на којој је своје радове изложило 15 излагачица и отварањем изложбе ликовних радова ученика Основне школе „Петар Мећава“ на тему јесени, кестена и Кестенијаде. Отворена је и Изложба ликовних радова костајничанке Валентине Слијепчевић која је по први пут излагала своје радове. Исте вечери  одржана је дјечија позоришна представа „Принц без мираза“ и позоришна представа „Глуми ал’ до даске!“ Драмске сцене СПКД  „Просвјета“ из Прњавора.

У суботу 14. октобра поред продајне изложбе продајна изложба воћа, сувенира и меда одржан је традиционални дефиле и програм ученика Основне школе „Петар Мећава и полазника Јавне установе Дјечији клуб „Кестенко“, те су изабрани Принц и Принцеза Кестенијаде. У склопу „Вече фолклора“  поред домаћина Културно-умјетничког друштва „Поткозарје“ Костајница, наступили су Културно-умјетничко друштво „Кнешпоље“ Кнежица , СКД „Просвјета“ Хрватска Костајница, Културно-умјетничко друштво „Уна“ Добрљин и Културно-умјетничко друштво „Уна“ Нови Град. У склопу вечери фолклора Културно-умјетничко друштво „Поткозарје“ Костајница је припремило мини базар са уникатним радовима својих чланова.

И ове године, иако је кестен слабије родио него претходних година, мирис печеног кестена се ипак ширио улицама Костајнице захваљујући вриједним печењарима који су пекли кестен за дегустацију.

Организатор манифестације је Јавна установа “Туристичка организација општине Костајница”, покровитељ Општина Костајница,  а спонзор Tropic д.о.о. Бања Лука.