Од 11. до 13. јуна општина  Костајница и Храм Свете Тројице прославили су своју Крсну славу Силазак Светог Духа на Апостоле-„Духове“.

Обиљежавање Духова почело је у петак 11. јуна представама „Луцкасти кловнови“ и „Јазавац пред судом“ драмске секције СПКД Прњавор, те наступом Културно-умјетничког друштва „Поткозарје“ Костајница који су се представили тамбурашком секцијом, женском ојкачком групом и играма из Шумадије. У вечерењим часовима у склопу одржавања 15. Мото сусрета чији су организатори Мото клуб „Духови“ Костајница одржан је концерт рок групе „КОБ“ и „Сприингси“. На Мото сусрету учествовало је 105 мото клубова из Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске, Словеније, Аустрије Њемачке и Словачке.

У суботу 12. јуна одржан је Турнир у малом фудбалу на којем је учествовало 8 екипа. Истог дана одржан је и традиционални дефиле моториста кроз град који су своје дружење наставили концертом групе „Рок ко Фол“.

Обиљежавање Духова настављено је у недјељу13. јуна  када је одржано финале Турнира у малом фудбалу. Побједник Духовоског турнира у малом фудбалу је екипа „Мелифера“. Друго мјесто освојила је екипа „Кинг Петриња“, а треће мјесто екипа „Малина“. У вечерњим сатима у центру града одржан је концерт Александре Младеновић.

У понедјељак 13. јуна одржана је Света литургија у Храму Свете Тројице у Костајници након које је служен помен и положени вијенци на споменике борцима погинулим у Одбрамбено-отаџбинском рату и Народно ослободилачком рату. Програм обиљежавања „Духова“ завршен је представом „Јефимија“ Градског позоришта из Требиња.

У оквиру обиљежавања Крсне славе Туристичка организација општине Костајница је у центру града имала постављен промотивни штанд на којем су поред промотивног материјала локални произвођачи сувенира, ручних радова и домаћих производа: меда и љешњака изложили своје производе.