У Костајници ће се од 28. до 30. децембра одржати забавна манифестација „Костајничка зима“. Ријеч је о манифестацији која се одржава по први пут, а трајаће три дана.

У четвртак 28. децембра програмом  манифестације предвиђено је одржавање новогодишњег концерта Тијане Дапчевић под називом „Тијана за дјецу“. Концерт почиње у 19:00 часова у великој сали Народне Библиотеке „Невенка Станисављевић“, а улаз за посјетиоце је бесплатан.

У петак 29. децембра од 16:00 до 20:00 часова предвиђено је одржавање Новогодишњег базара односно продајне изложбе новогодишњих и божићних украса које су израдили полазници Дјечијег вртића „Кестенко“, ученици Основне школе „Петар Мећава“, и Средњошколског центра Костајница, чланови Културно-умјетничко друштво „Поткозарје“ Костајница и Омладинског клуба „Феникс“ Костајница. У склопу базара предвиђени су и додатни садржаји и то кутак за фотографиање, осликавање лица за дјецу, DJ музика и чај за све посјетиоце.

У суботу 30. децембра у 19:00 часова одржаће се годишњи концерт Културно-умјетничког друштва „Поткозарје“ Костајница у склопу којег ће чланови овог друштва кроз пјесму, плес и игру публици представити наше обичаје.

Покровитељ манифестације је Општина Костајница.