Туристичка организација општине Костајница је у суботу 23. октобра присуствовала манифестацији „Feel Kozara Open day“ која је одржана на Мраковици поводом завршетка пројекта  “Feel Kozara”.

Пројектом “Feel Kozara” креирана је нова туристичка понуда Националног парка Козара са циљем да се повећа атрактивност ове туристичке дестинације.

Током манифестације „Feel Kozara Open day“ имали смо прилику доживјети неке од (аван)туристичких садржаја који су настали током реализације Feel Kozara пројекта као што су:

– посјета Инфо центру

– шетња Едукативном стазом

– обилазак Авантура парка

– посјета Музеју Козаре и

– обилазак изложбеног дијела етно кутка и гастро понуде Поткозарја.

Пројектом су поред наведених реализоване и сљедеће активности:

– мапиране су и означене сигнализацијом 4 бициклистичке стазе (плава, зелена, жута и црвена), свака различите дужине и тежине

– набављено је 6 бицикала за спортисте и рекреативце, али и три е-мопеда и 2 е-бицикла за рекреативце аматере, старије посјетиоце или оне слабије кондиције

– обновљен је и саниран објекат у НП Козара који је намјенски уређен као смјештајни простор за бицикле и сву потребну опрему за њихово изнајмљивање и одржавање

– настао је и Козарски јеловник којим су од заборава отета нека од најљепших традиционалних јела и

– одржан је низ радионица из креирања туристичких производа и дигиталног маркетинга којима је присуствовала и Туристичка организација општине Костајница.

Пројекат „Feel Kozara” имплементирала је Агенција за економски развој града Приједора „ПРЕДА-ПД“, а  суфинансиран је од стране Европске уније путем EU4Business пројекта који заједнички проводе GIZ, UNDP i ILO у оквиру Програма за локалну самоуправу и економски развој у Босни и Херцеговини савезног министарства за економску сарадњу и развој СР Њемачке (BMZ).