Манифестација „Костајничка зима“ одржана је у Костајници од 28. до 30. децембра 2023. године. Ријеч је о манифестацији коју је Туристичка организација општине Костајница први пут организовала поводом новогодишњих празника. Покровитељ манифестације била је Општина Костајница.

Манифестација је почела у четвртак 28. децембра концертом пјевачице Тијане Дапчевић под називом „Тијана за дјецу“. Концерт је одржан у великој сали Народне библиотеке „Невенка Станисављевић“, а улаз за све посјетиоце је био бесплатан.

У петак 29. децембра на градском тргу одржан је Новогодишњи базар, односно продајна изложба новогодишњих и божићних украса ученика Основне школе „Петар Мећава“ и Средњошколског центра Костајница, полазника Ђечијег вртића „Кестенко“, те чланова Културно-умјетничког друштва „Поткозарје“ Костајница и Омладинског клуба „Fenix“. Посјетиоци су се могли самостално фотографисати у склопу новогодишњег кутка за фотографисање, послужити топлим чајем, грицкалицама, сокићима  и колачима, а најмлађи су уживали у осликавању лица и Дједа Мразу који их је обрадовао слаткишима.

Костајничка зима завршила је у суботу 30. децембра годишњим концертом Културно-умјетничког друштва „Поткозарје“ Костајница. Публици су се представиле млађа и старија фолклорна секција, те пјевачка група.