Вјерски објекти

Православна црква Храм Свете Тројице
Православна црква Храм Свете Тројице налази се у Костајници у улици Ранка Шипке. Прва Српска православна црква Свете Тројице у Костајници изграђена је 1886. године. Црква је до темеља срушена 1941. године за вријеме Другог Свјетског рата. Нова црква која је изграђена на темељима порушене освећена је 1976. године. Данашњи изглед цркве тј. нова фасада као и 2 мање куполе дограђене су 2008. године. Сваке године, 50 дана послије Ускрса, Храм Свете Тројице обиљежава своју Крсну славу „Духови-силазак Светог Духа на Апостоле“.

Џамија Азизија
Џамија Азизија се налази у Костајници у Светосавској улици, у дијелу града познатијем по  називу Ужица. Саграђена је 1862. године у доба Турске царевине вољом Османског султана Абдул Азиза. Срушена је 1992. године за вријеме рата у Босни и Херцеговини. Поново је изграђена и отворена 2008. године. Азизија је највећа џамија у Републици Српској. Има 850 m2 укупне површине и два спрата, што је ријеткост у Босни и Херцеговини. Састоји се од приграђеног улазног дијела који има 3 стаклене куполе, молитвене просторије (намазхана) и минарета који је висок 39 метара.

Православна црква Храм Светог цара Лазара
Православна црква Храм Светог цара Лазара налази се у селу Мракодол. Прву цркву мјештани села су преко ноћи оплели од прућа уочи Видовдана 1895. године, а подигли су је у част и славу кнезу Лазару и страдалника који су га пратили у бој на Косову. Напорима становника Мракодола мала трошна црква од прућа обновљена је и озидана од камена. Своју богослужбену улогу вршила је све до 1941. године када је срушена од стране усташа. Обнова цркве започела је 2002. године, а освећена је 31. августа 2003. године.

Спомен Храм Светог Василија Острошког
Спомен Храм Светог Василија Острошког налази се у Костајници на градском гробљу „Чекиновац“. Градња храма започела је 2009. године, а завршена је 2017. године.